Οδηγίες Χρήσης Σάκου Ειλεοστομίας

Προετοιμασία Τοποθέτησης Σάκου Ειλεοστομίας.

1. Βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα όλα όσα χρειάζονται, όπως ένα πατρόν, ένα κυρτό ψαλίδι, ένας σάκος απορριμμάτων, ένα στυλό, υγρές και ξηρές γάζες και ένας σάκος ειλεοστομίας.
2. Καθαρίστε το δέρμα και τη ειλεοστομία με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε τα για να στεγνώσουν. Η στρώση κόλλας κολλάει καλύτερα όταν το δέρμα είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Αφαιρέστε επιμελώς τα υπολείμματα σαπουνιού. Μη χρησιμοποιείτε λάδι ή αλοιφή.

Η κοπή του κολλητικού (αν εφαρμόζεται).

1. Κόψτε το σωστό σχήμα και μέγεθος από την παρεχόμενη κάρτα μέτρησης από χαρτόνι.
2. Σύρτε την κάρτα μέτρησης πάνω από τη ειλεοστομία και ελέγξτε αν το άνοιγμα ταιριάζει καλά και δεν βρίσκεται πολύ σφιχτά γύρω από την ειλεοστομία. Δεν πρέπει να είναι πλέον ορατό εκτεθειμένο δέρμα.
3. Αν το άνοιγμα ταιριάζει καλά γύρω από την ειλεοστομία, τοποθετήστε την κάρτα μέτρησης με την εκτυπωμένη πλευρά πάνω στο κολλητικό.
4. Κόψτε το σχεδιασμένο σχήμα της ειλεοστομίας από το πίσω μέρος του κολλητικού.
5. Αν ο σάκος έχει «επικάλυψη», πριν τοποθετήσετε τον σάκο μπορείτε ακόμη να ελέγξετε αν ταιριάζει το άνοιγμα της ειλεοστομίας.

Εφαρμογή σάκου ειλεοστομίας.

1. Αφαιρέστε το χαρτί στήριξης από το κολλητικό, αγγίζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο τη στρώση κόλλας.
2. Αν χρειαστεί, διευρύνετε λίγο το κολλητικό, για να ταιριάζει το άνοιγμα καλά γύρω από τη ειλεοστομία.
3. Τοποθετήστε το κολλητικό πάνω σε λείο δέρμα και τρίψτε το κολλητικό γερά προς το δέρμα, κυρίως άμεσα γύρω από την ειλεοστομία. Αν χρησιμοποιείτε σάκο με επικάλυψη , κατά την τοποθέτηση μπορείτε να βλέπετε καθαρά αν η στρώση κόλλας συνδέεται καλά γύρω από την ειλεοστομία. Το κολλητικό χρειάζεται κάποιο χρόνο για να συγκολληθεί καλά στο δέρμα. Δεν είναι απαραίτητη η προθέρμανση.

Αφαίρεση του σάκου ειλεοστομίας.

Συγκρατήστε το δέρμα και «ξεφλουδίστε» σε μια αργή κίνηση από πάνω προς τα κάτω το κολλητικό από το δέρμα. Μην πετάτε τον σάκο στην τουαλέτα! Αν παραμείνει ένα λεπτό στρώμα κόλλας πάνω στο δέρμα, μπορεί να μείνει εκεί με ασφάλεια και να καλυφθεί πάλι με το επόμενο κολλητικό.

Άνοιγμα, κλείσιμο και εκκένωση του σάκου ειλεοστομίας

Κούμπωμα Velcro:

Οι σάκοι ειλεοστομίας έχουν το αποκαλούμενο κούμπωμα SoftSafe με Fingerpocket. Το κούμπωμα μπορεί να ανοίξει με τράβηγμα και ξετύλιγμα του Velcro. Για να ανοίξετε και να καθαρίσετε το κάτω μέρος του σάκου, εισάγετε ένα ή δυο δάκτυλα στη θήκη (Fingerpocket). Το κούμπωμα είναι εύκολο να κλείσει, αν διπλώσετε το άκρο 5 φορές. Στη συνέχεια πιέστε λίγο το διπλωμένο άκρο τρίβοντας το.

Κούμπωμα με κλιπ καλωδίου:

Για να κλείσετε τον σάκο ειλεοστομίας, τυλίξτε το κούμπωμα με κλιπ καλωδίου και στη συνέχεια διπλώστε τα άκρα του κλιπ στις δυο πλευρές προς τα μέσα.

Βαλβίδα εκκένωσης:

Οι σάκοι High Output έχουν μια βαλβίδα εκκένωσης με ένα μαλακό καπάκι που πρέπει να συνδεθεί μέσω προσαρμογέα με ένα σάκο νυκτός. Το καπάκι πρέπει να ωθείται εντελώς μέσα στο άνοιγμα εκκένωσης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγετε τη θηλή του σάκου νυκτός απευθείας στη βαλβίδα εκκένωσης! Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να κόψετε τη βαλβίδα εκκένωσης και να κλείσετε το άνοιγμα με τη βοήθεια του παρεχόμενου κλιπ.

 

Ζητήστε μας δωρεάν δείγματα